Despre IRPI

Institutul Roman de psihoterapie Integrativa (IRPI)este o organizatie profesionala, non-guvernamentala care activeaza in domeniul psihologiei si psihoterapiei integrative, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa. Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa isi desfasoara activitatea in acord cu normele Asociatiei Europene de Psihoterapie (EAP), Consiliului Mondial de Psihoterapie (WAP), Colegiul Psihologilor din Romania (CPR), Colegiul Medicilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie (FRP).

Psihoterapia integrativă promovează flexibilitatea abordării şi subscrie la menţinerea standardelor de excelenţă în serviciile pentru clienţi, în formare şi supervizare. Psihoterapeuţii integrativi creează strategii psihoterapeutice personalizate, tehnici şi construcţii, pentru rezolvarea diverselor situaţii cu care se confruntă clienţii. Acest proces nu se face hazardat, ci într-o manieră bazată pe intuiţia clinică şi o cunoaştere solidă şi clară a problemelor existente şi a soluţiilor necesare. Aceştia manifestă o atitudine profesională, de respect, bunătate, onestitate, autenticitate şi egalitate în abordarea clientului.

Mara Priceputu

INTEGRITATE

integritateViata traita in mod integru este sursa fundamentala a sentimentului valorii personale
Stephen Covey

 

RESPONSABILITATE

responsabilitate Nu suntem intotdeauna responsabili pentru ceea ce ni se intampla, dar vom raspunde intotdeauna de felul in care reactionam fata de ce ni se intampla.

PROFESIONALISM

profesionalismProfesionalismul inseamnă sa stii cum sa faci, cand sa faci si sa faci.Profesionalismul este fermitatea calitatii.
Frank Tyger

IDENTITATE

identitatePrin identitate se inţelege insuşirea unei persoane, a unui obiect sau fenomen de a-si manifesta individualitatea in timp si in spaţiu, prin caracteristicile fundamentale, neschimbatoare, ce le deosebesc de toate celelalte si le determina sa ramană ele insele pe intreaga durata a existentei lor.
Andre Lalande

 

 

 

 

 

 Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa

INSTITUTUL ROMÂN DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVĂ organizeaza grupuri de formare în Psihoterapie Integrativă.

Psihoterapia integrativă este o abordare psihoterapeutică aplicată de un număr tot mai mare de specialiști în domeniu la nivel european și internațional. Abordarea integrativă promovată de Institutul Român de Psihoterapie Integrativă are la bază teoriile psihanalitice, umaniste și cognitiv-comportamentale. Psihoterapia integrativă este utilizată ca formă de intervenție individuală, de grup (familie sau cuplu) și în grup. Formarea în psihoterapie integrativă include module de dezvoltare personală și formare teoretică cu multiple aplicații practice.

Formarea profesională în psihoterapie integrativă presupune un program cu durata de 4 ani ce include două segmente majore:  

 • Dezvoltarea personală şi (însuşirea) tehnicile, metodele şi strategiile psihoterapiei integrative (anul I şi II);  
 • Supervizare (anii III şi IV).      
 • Se pot înscrie la formarea în psihoterapie integrativă specialişti din următoarele domenii: psihologie, psihosociologie, sociopsihologie, psihopedagogie specială, asistenţă socială, pedagogie, medicină.

Acreditări:  

 • formarea este acreditată de Colegiul Psihologilor din România, conf. Legii 213/27.05.2004;  
 • formarea este recunoscută de Federația Română de Psihoterapie;
 • formarea este acreditată şi supervizată de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă, Anglia.      

Date tehnice:  

 • un modul de formare cuprinde un număr de trei zile, cu o frecvență de un modul la două luni;  
 • taxa pentru un modul de formare este de 160 euro;  
 • procedura de înscriere cuprinde două etape (I. înscriere, II. selecție);  

 Dosarul de înscriere va include următoarele documente:

 • Copie act identitate (B.I./C.I.);
 • Copie certificat naştere;
 • Copie diplomă licenţă/ adeverinţă absolvire facultate;  
 • Curriculum vitae;
 • Copie după acte care atestă participarea la alte formări în psihoterapie, grupuri de dezvoltare personală , etc.  
 • 2 fotografii tip buletin.          

Vă invităm să faceți parte din comunitatea psihoterapeuților integrativi,   Dr.  Mara PRICEPUTU – președinte IRPI

IRPI

Integritate - Responsabilitate - Profesionalism - Identitate

Pe masură ce domeniul psihoterapiei s-a maturizat, integrarea a devenit tendinta de baza. A avut loc atat un declin al luptelor ideologice cat si o miscare spre reconciliere. Clinicienii recunosc astazi ca există inadvertente precum si valoare potentiala in orice sistem teoretic. Scopul integrarii ... este de a imbunatati eficacitatea si aplicabilitatea psihoterapiei. In urmarirea acestui tel, noi trebuie sa recunoastem in mod colegial contributiile valoroase ale terapiilor in forma pura si sa sustinem in mod colaborativ punctele forte respective.

John C. Norcross, 2009