Colaboratori IRPI

Ken Evans

KenEvans

Dr. Ken EVANS: este psihoterapeut, formator şi supervizor în Psihoterapie Gestalt şi Psihoterapie Integrativă, vicepreşedinte al Asociaţiei Europene Interdisciplinare pentru Terapia cu Copii şi Tineri. Dr. Evans a fost, de asemenea, Administrator al Standardelor de Formare în cadrul Consiliului Marii Britanii pentru Psihoterapie (1998-2001); Preşedinte al Asociaţiei Europene de Psihoterapie (1994); Preşedinte Fondator al Asociaţiei Europene de Psihoterapie Integrativă (1996-1999); Preşedinte al Asociaţiei Europene de Psihoterapie Gestalt (2002-2008), iar în 2004 a înfiinţat Centrul European pentru Studii în Psihoterapie. A scris o serie de cărţi în domeniul psihoterapiei şi este co-editor al Jurnalului European pentru Cercetare Calitativă în Psihoterapie. Împreună cu Joanna Hewitt Evans conduce un program de formare în Psihoterapie pentru Copii şi Adolescenţi în Franţa şi în alte ţări Europene. dr. Ken Evans este certificat de EAGT, EAIP şi EAP.

Emoke Tarjan

EmokeTarjan

Dr. Emőke TARJÁN (Ungaria) - este psihiatru, formator și supervizor în psihoterapia familiei, psihodramă și psihoterapie integrativă. A lucrat la diferite spitale de psihiatrie și în prezent acordă servicii de consiliere și psihoterapie la diferite clinici de specialitate din Ungaria. De asemenea coordonează grupuri de formare în psihodrama, psihoterapia familiei, dezvoltare personala, sănătate mentală și workshopuri de psihoterapia familiei. Este membru fondator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Este membru în Colegiul Psihiatrilor din Ungaria, Asociația Maghiară de Terapia Familiei, Asociația Maghiară de Psihodrama, Asociația Australiana de Psihodrama, Asociația Maghiară de Psihoterapie.

Joanna Hewitt

JoannaHewittEvans

Joanna HEWITT EVANS - este psihoterapeut, formator şi supervizor, înregistrată ca şi Gestalt psihoterapeut de către UKCP şi ca şi Psihoterapeut Integrativ de către EAIP. Joanna este trainer invitat la diverse Institute Europene de Formare în Psihoterapie şi până în septembrie 2009 a fost director executiv şi a condus programul de formare în psihoterapie gestalt a Institutului de Formare în Psihoterapie Scarborough, din Marea Britanie. Are, de asemenea, un master în Asistenţă Socială şi a lucrat pentru multi ani pentru Unităţile de Serviciu ale Familie, din Leicester. Joanna Hewitt Evans este co-fondator şi co-director al Centrului European pentru Studii în Psihoterapie şi împreună cu Ken Evans conduce un program de formare pentru psihoterapeuţi care doresc să lucreze cu Copii şi Adolescenţi, atât în Marea Britanie, cât şi în Europa. De asemenea, ea este secretar al Asociaţiei Interdisciplinare Europene pentru Copii şi Tineri. Ea deţine certificatul EAGT şi de-a lungul anilor a asimilat componente dintr-o gamă largă de abordări psihoterapeutice şi din 2006 deţine şi Certificatul European de Psihoterapie Integrativă.

Iuliana Eparu

Iulia Eparu

Dr. Iuliana EPARU – medic specialist în psihiatria copilului și adolescentului, trainer certificat, a urmat cursuri de formare în terapie de familie și psihoterapie adleriană. Membru în Colegiul Medicilor din Anglia și al General Medical Council din Marea Britanie. A lucrat ca asistent universitar la Catedra de psihiatrie a copilului și adolescentului a UMF „Carol Davila” din București. Colaborator al Organizației Salvați Copiii, la Centrul de Educație Emoțională și Comportamentală pentru Copii. Susține workshop-uri pe teme de sănătate mintală și psihiatrie a copilului și adolescentului pentru părinți și profesioniști, conduce grupuri de psihoterapie și dezvoltare personala pentru părinți și adolescenți. Membru în numeroase echipe de lucru care aveau ca obiective scrierea și redactarea de cărți și broșuri în domeniul psihiatriei și sănătății mintale a copilului și adolescentului. Din 2010 își desfășoară practica clinică în Anglia.

IRPI

Integritate - Responsabilitate - Profesionalism - Identitate

Pe masură ce domeniul psihoterapiei s-a maturizat, integrarea a devenit tendinta de baza. A avut loc atat un declin al luptelor ideologice cat si o miscare spre reconciliere. Clinicienii recunosc astazi ca există inadvertente precum si valoare potentiala in orice sistem teoretic. Scopul integrarii ... este de a imbunatati eficacitatea si aplicabilitatea psihoterapiei. In urmarirea acestui tel, noi trebuie sa recunoastem in mod colegial contributiile valoroase ale terapiilor in forma pura si sa sustinem in mod colaborativ punctele forte respective.

John C. Norcross, 2009